Homekoirapalvelu HomeVahti

Olen Satu Ruokonen ja asumme perheeni kanssa Mäntsälässä. Koiria ja muita eläimiä olen harrastanut lapsesta asti kouluttaen ja kilpaillen tokossa, agilityssä sekä eri palveluskoiralajeissa. Tällä hetkellä koiria kotona asuu viisi, joista kolme on koulutettu home-etsintään.

Homekoira, Homekoirapalvelu, Uusimaa,Päijät-Häme,Kanta-Häme,Helsinki,Vantaa,Järvenpää,Hyvinkää,Riihimäki, Home, Homekoiraohjaaja, HomeVahti
Homekoirat Ilo ja Pata | Homekoiraohjaaja Satu | HomeVahti

Homekoirapalvelu

Olen valmistunut homekoiraohjaajaksi Keski-Pohjanmaan maaseutuoppi- laitoksesta. Koulutus kesti 1,5 vuotta ja siihen sisältyi koirankoulutuksen lisäksi home- kosteusvaurioihin liittyviä asioita mm. rakennustekniikkaa ja mikrobiologiaa.
Koulutuksen aikana koulutin ohjatusti homekoiran (HomeVahti Pata), joka myös koulutuksen päätyttyä testattiin koulun järjestämässä tasotestissä hyväksytysti.

Koiramme

Koirille on opetettu yli 20 yleisintä homelajia, jotka esiintyvät tavallisimmin kosteusvauriorakenteissa sekä sädesieni. Homesienet esiintyvät aina sekakasvustoina, ja niinpä koirat oppivatkin koko ajan tunnistamaan uusia lajikkeita. Koira löytää ja ilmaisee myös kuivuneen homevaurion, jota ei esimerkiksi kosteusmittarilla pysty havaitsemaan.

Homekoira Pata (Daneskjold Una) 

Homekoira Pata, Homevahti, puhelin +358 40 727 5037, satu(at)homevahti.fi, homekoira, Mäntsälä, Riihimäki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Helsinki, Vantaa, Lahti, Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme
Homekoira Pata

on rodultaan belgianpaimenkoira malinois ja se on koulutettu homekoiraohjaajakoulutuksen aikana homekoiraksi.

Ennen homekoirakoulutusta Patan kanssa harrastettiin suojelua.

Homekoira Pata on innokas ja aktiivinen työskentelijä lajissa kuin lajissa. Homekoirana se on innokas, tarkka ja sitkeä työntekijä joka ei väsy eikä häiriinny.

Homekoira Ilo (Wood-Nyph Tom Collins)

Homekoira Ilo, Homevahti, puhelin +358 40 727 5037, satu(at)homevahti.fi, homekoira, Mäntsälä, Riihimäki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Helsinki, Vantaa, Lahti, Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme
Homekoira Ilo

on rodultaan käyttölinjainen cockerspanieli.

Homekoira Ilo on nimensä mukaisesti aina iloinen, ystävällinen ja innokas. Se rakastaa elämää ja työntekoa.

Homekoirakoulutus aloitettiin jo pentuna. Homekoirana Ilo on innokas ja sitkeä homeen etsijä.

 

 

Homekoira Mocca (Pysäkin Moccamaster)

Homekoira Mocca, Homevahti, puhelin +358 40 727 5037, satu(at)homevahti.fi, homekoira, Mäntsälä, Riihimäki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Helsinki, Vantaa, Lahti, Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme
Homekoira Mocca

on elokuussa 2015 syntynyt Patan pentu. HomeVahti Mocca on aloittanut homeisiin tutustumisen heti 7 viikkoisena ja osoittautunut innokkaaksi oppilaaksi. Energisestä luonteestaan huolimatta on nenän käytössään huolellinen ja tarkka.

 

Homekoiramme ovat ystävällisiä, kilttejä ja rakastavat ihmisiä. Asiakas pääsee seuraamaan tarkastusta, koska koirat on koulutettu siten etteivät ne häiriinny ihmisistä työskennellessään.